Distribution

VI ÄR NORDENS LEDANDE FILMDISTRIBUTÖR  

SF Studios är den ledande distributören av film och TV-serier i de nordiska länderna. Vi erbjuder rättighetsinnehavare det mest kompletta distributionsnätverket på den nordiska marknaden, inklusive biografer i fyra länder, TV och Home Entertainmentplattformar.

Vår expertis ligger i att hitta, marknadsföra och distribuera kvalitativa film- och TV-produktioner som har stor potential att nå en bred publik i de nordiska länderna. Samtidigt som vi konstant arbetar med att bredda våra horisonter, är våra nyckelstyrkor lokala produktioner, internationell film och barnunderhållning.


Still from the James Bond movie, Spectre

 

DISTRIBUTION AV NORDISKA PRODUKTIONER

Vi har stor erfarenhet av att hitta projekt från oberoende filmproducenter med stor potential att nå den nordiska publiken.

För att tillgodose marknadens efterfrågan på välgjorda lokala produktioner har vi nära samarbeten och distributionsavtal med några av Nordens mest framgångsrika produktionsbolag. Det gör att vi kan vara delaktiga i hela processen, från finansiering till utveckling till premiär, vilket är en viktig del av vår strategi.

NORDISKA SAMARBETEN

SF Studios har samarbetsavtal med några av de mest framgångsrika produktionsbolagen i Norden som FLX i Sverige, där SF Studios är majoritetsägare sedan 2019; Creative Alliance och Fridthjof Film i Danmark; Yellow Film & TV, Helsinki Filmi och Cinematik i Finland; Cinenord och Amacord/Oslo Pictures i Norge samt Miso Film i samtliga nordiska marknader. SF Studios köpte även upp det norska produktionsbolaget Paradox 2018 och är sedan tidigare delägare i de norska produktionsbolagen Filmkameratene och Motion Blur.
 

INTERNATIONELL FÖRSÄLJNING

SF Studios International Sales marknadsför och säljer filmer och TV-produktioner i olika format, genrer och målgrupper till all media, både fysisk och digital, utanför de nordiska länderna.

SF Studios har en långvarig stark närvaro på stora internationella film- och TV-marknader och festivaler som EFM, Marché du Film, TIFF, MipCOM, AFM, Busan IFF, NNF i Göteborg och NFM i Haugesund. Dessutom gör vi riktade försäljningsresor runt hela världen.

 

INTERNATIONAL SALES


Bamse and his friends, Heavy Water battle,

INTERNATIONELL FILM

Under årens lopp har vi handplockat många internationella filmer från den oberoende marknaden. Vi fått stort gehör hos den lokala publiken och nått universell kritikerframgång, och många av dem har tilldelats prestigefyllda globala filmpriser.

Vi säkerställer helt enkelt att de rätta internationella produktionerna når den rätta nordiska publiken vid rätt tillfälle och via rätt medieplattform.

För att ytterligare vidga vår horisont skrev vi år 2014 på ett avtal med den franska producenten och distributören StudioCanal. Företagets starka varumärke, spännande utbud och ambitiösa produktionsavdelning är en förebild för hur vi själva vill arbeta i framtiden. Vårt distributionsavtal innebär att vi kommer att distribuera StudioCanals filmer på den nordiska marknaden.

År 2015 skrev vi även på ett distributionsavtal med den USA-baserade studion STX Entertainment. STX grundades år 2014 och är ett av Hollywoods just nu hetaste studiobolag. De producerar och distribuerar kommersiellt, högkvalitativt material för både traditionella och digitala plattformar.

 

JÄTTARNA "THE MAJOR STUDIOS"

SF Studios samarbetar med de stora amerikanska filmbolagen Warner Bros, Metro-Goldwyn-Mayer och Sony gällande distribution till biografer, hemmaunderhållning och digitala streamingtjänster i alla nordiska länder.


HOME ENTERTAINMENT

SF Studios Home Entertainment handlar med nordiska rättigheter för internationella och lokala TV-produktioner. Genom att arbeta nära producenter och distributörer bygger vi tillsammans popularitet för de varumärken vi arbetar med.

Home Entertainment omfattar Subscription Video on Demand (SVOD), Transactional Video on Demand (TVOD), Electronic Sell-through (EST), DVD, Blu-ray och alla framtida format som kan tänkas dyka upp på marknaden.   

Vi har även en stadigt förankrad närvaro i Norge, Danmark och Finland för att optimera den nordiska distributionen.
 

BARNUNDERHÅLLNING

SF Studios har länge haft en kvalitetsstämpel när det kommer till barn-underhållning där SF Studios är välkända både som producenter och distributörer.

Idag använder vi vår gedigna erfarenhet av barnunderhållning för att säkerställa att våra produkter når den nya generationens unga nordiska tittare. Som en del av detta lanserade vi SF Kids, en SVOD-tjänst för barn, år 2016.

MER OM SF KIDS