Josefine Sundströms SAGASAGOR blir Viaplays nästa originalserie för barn

Josefine Sundströms böcker om den kloka och envisa femåringen Saga blir Viaplays senaste originalserie för barn. Serien, som produceras av SF Studios, är en animerad version av de två första böckerna om Saga och har planerad premiär våren 2019.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse nu när Saga får komma till liv, säger Josefine Sundström.

Viaplay fortsätter att leverera nordiska originalserier för både stora och små tittare. Förra året lanserades edutainment-serien PEPPY PALS och i december är det premiär för den Kristallenbelönade julkalendern DET STORA EXPERIMENTETS andra säsong. Nu står det klart att bokaktuella författaren Josefine Sundströms succéböcker Sagasagor blir Viaplays nästa originalserie för barn.

"Det känns fantastiskt att Josefine Sundströms Sagasagor nu kommer till liv i en animerad serie. Det här ligger helt i linje med i Viaplays ambition att bli nummer ett när det gäller barninnehåll", säger Alexander Bastin, SVP and Head of Viaplay and Viafree.

SAGASAGOR baseras på de två första böckerna i serien om Saga Larsson – en klok och envis femåring som bor på Solrosvägen tillsammans med sin allergiska mamma och lite småstressade pappa. Saga är en person med mycket känslor och vardagsproblematiken tar stor plats i hennes liv, precis som för vilken femåring som helst.

Huvudmålgruppen är barn i åldrarna 3-6 år och ambitionen med serien är att den ska fungera som godnattsaga.

"Barn behöver hinna slappna av och komma ner i varv ibland, och en serie kan absolut ha samma lugnande effekt som en bok, samtidigt som den kan ge en fördjupad upplevelse. Därför vill vi producera serien med en varsam hand och behålla högläsningskänslan från böckerna", säger författaren Josefine Sundström.

Serien produceras av SF Studios och består av tio fristående avsnitt – var och ett baserat på ett bokkapitel. Precis som i böckerna står Emma Göthner för illustrationerna och Niklas Larsson är producent.

"Vi träffade Josefine och Emma precis när de släppte den första boken om Saga och vi är så fruktansvärt glada att de gav oss förtroendet att få utvidga Sagas värld till en tv-serie. Tillsammans med Josefine och Emma har vi satt ihop ett fantastiskt team med animatörer, ljudläggare och musiker som verkligen fångat känslan i böckerna och lyckats omvandla den till rörlig bild", säger Niklas Larsson, producent på SF Studios. 

Om SAGASAGOR
SAGASAGOR baseras på de två första böckerna i Josefine Sundströms bokserie med samma namn – Sagasagor: Studsmatta, simskola och en borttappad tigertass samt Sagasagor: Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand. SAGASAGOR är ett Viaplay-original med planerad premiär under våren 2019, exklusivt på Viaplay i hela Norden.


För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Larsson, Producer, SF Studios, Niklas.larsson@sfstudios.se 
Kristina Linglöf, Head of Communications, SF Studios, Kristina.Linglof@sfstudios.se
Caroline Olaisen, Nent Group/Viaplay, caroline.olaisen@nentgroup.com

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är det ledande film & TV bolaget i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids Play. SF Studios har bland annat pr
oducerat triller-serierna ALEX, JÄGARNA och den tvåfaldigt kristallen-nominerade ADVOKATEN. De har även gjort den internationella storfilmen BORG och barnfilmerna BAMSE och LASSE-MAJA. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

Copyright Foto: Caroline Andersson , llustration: Emma Göthner.

Nyhetsarkiv