Marit Bergman gör ledmotivet till Viaplays nya barnserie Sagasagor som produceras av SF Studios

Artisten Marit Bergman skriver och framför introsången till Viaplays nya barnserie Sagasagor som produceras av SF Studios. Serien, som baseras på Josefine Sundströms bästsäljande böcker med samma namn, har premiär på Viaplay över hela Norden den 12 april.
– Det var en sådan låt som jag drömde fram mellan nattningar och läxläsningar, säger Marit Bergman.

Viaplays kommande originalserie Sagasagor som baseras på Josefine Sundströms bästsäljande böcker om fem-och-ett-halvt-åriga Saga får nordisk premiär den 12 april. Seriens ledmotiv görs av ingen mindre än artisten Marit Bergman och idag fredag släpps låten på alla de stora musikstreamingtjänsterna.

Låten, som heter Sagasagor – Sången, är både skriven, framförd och producerad av Marit själv och distributionen sköts av Universal Music Publishing Group.

”Det var en sådan låt som jag drömde fram mellan nattningar och läxläsningar. Det var så fint att försöka fånga den här helt vanligt ovanliga fem-och-ett-halvt-åringens värld”, säger Marit Bergman.

Sagasagors huvudmålgrupp är barn i åldrarna 3-6 år och ambitionen är att serien ska fungera som godnattsaga. Serien översätts till samtliga nordiska språk och består av tio avsnitt som alla släpps på premiärdagen – lagom till påskledigheten. Den svenska berättarrösten gör Josefine Sundström själv och precis som i böckerna står Emma Göthner för illustrationerna. Producent för serien är Niklas Larsson påSF Studios.

”Jag och Josefine blev helt överlyckliga när vi fick besked om att Marit ville göra ledmotivet. Det har varit ett fantastiskt fint samarbete och vi är oerhört glada över resultatet”, säger Niklas.   

Om Sagasagor
Sagasagor baseras på de två första böckerna i Josefine Sundströms bokserie med samma namn – Sagasagor: Studsmatta, simskola och en borttappad tigertass samt Sagasagor: Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand. Serien består av 10 fristående avsnitt á 7 minuter – var och ett baserat på ett bokkapitel.

Sagasagor har exklusiv premiär fredagen den 12 april på Viaplay över hela Norden.

Klicka här för att lyssna på Sagasagor – Sången.

För mer information, kontakta:

Nyhetsarkiv