Mattias Lundin ny Marketing & Publicity Manager på SF Studios

Filmbolaget SF Studios, med en lång historia av produktion och distribution av filmer och tv-serier på den nordiska och internationella marknaden, stärker nu upp distributionsteamet med en ny Marketing & Publicity Manager. Mattias Lundin kommer i september att tillträda denna roll och kommer att ansvara för marknadsföringsstrategi, budget och plan för lanseringen av alla biofilmer i Sverige. Han kommer att leda det operativa lanseringsarbetet inom biofilmsdistributionen och även ytterst ansvara för PR- och medieinvesteringar.

Mattias Lundin har mer än 25 års erfarenhet av marknadsföring inom underhållningsindustrin för film, TV och streaming. För närvarande är Mattias Head of Sales and Marketing TV Series and Film på Viaplay. Innan dess var Mattias lanseringskonsulent på Svenska Filminstitutet. Innan Mattias gick till Svenska Filminstitutet var han i många år marknadsdirektör på Twentieth Century Fox i Sverige där han ansvarade för många framgångsrika biolanseringar. Mattias har även en gedigen bakgrund som publicist på bland annat TV4 och på Warner Brothers i Sverige.

”Jag har genom åren sett resultatet av Mattias arbete i flera olika sammanhang och har ofta imponerats av såväl kunskap, kreativitet och timing i det lanseringsarbete som han har lett. Jag vet att hans kompetens ytterligare kommer att stärka vårt biodistributionsteam i Sverige och jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Mattias, säger Pia Grünler, Nordic head of Theatrical Distribution på SF Studios.

“Jag är otroligt glad över att Mattias har beslutat sig för att bli en del av vårt team. Förutom hans långa och mycket relevanta erfarenhet av marknadsföring av internationell film från Fox, så har han även mycket god och viktig kunskap om vad som krävs för att lansera de svenska filmerna vi arbetar med. Han har kreativiteten som krävs för att hjälpa filmerna som vi distribuerar att hitta ut till en stor biopublik. Mattias kommer att bidra mycket till att stärka vår position som den ledande filmdistributören i Norden”, säger Michael Porseryd, Vd på SF Studios.

För mer information, kontakta:

  • Pia Grünler, Nordic Head of Theatrical Distribution på SF Studios, +46-708-79 22 71

  • Kristina Linglöf, Head of HR & Communications på SF Studios, +46 70 305 22 27

Presslease (Sv)>>
Pressrelease (Eng)>>

Nyhetsarkiv