SF Studios producerar den första svenska Netflix-filmen RED DOT

Idag tillkännagav Netflix sin första svenska Netflix-film, action-thrillern Red Dot, som kommer att produceras av SF Studios. Red Dot kommer att lanseras exklusivt på Netflix globalt. Alain Darborg kommer att regissera filmen och han är också manusförfattare tillsammans med Per Dickson.

Red Dot är en action-thriller som utspelar sig i svenska fjällen. Filmen handlar om ett par i 30-årsåldern, David och Nadja, som har det kämpigt med sitt äktenskap. När det visar sig att Nadja blivit gravid gör de ett försök att återknyta bandet dom emellan genom att bege sig upp till svenska fjällen för att vandra. Men efter att ha kommit i schism med två lokala jägare förvandlas snart deras romantiska semester till en mardröm. Snart överraskas paret av en röd prick från ett lasersikte mot deras tältvägg och dom tvingas fly ut i den karga vildmarken. Helt isolerade i de massiva bergen, förföljs dom nu av hänsynslösa skyttar. Men under den sadistiska jakten, kommer även deras förflutna historia ikapp dom.

Alain Darborg är regissör för Red Dot och han har tidigare regisserat SF Studios produktioner såsomthrillerserien Alex. Han har utvecklat och skrivit manus till filmen tillsammans med Per Dickson.

Läs hela pressreleasen här>>

Nyhetsarkiv