Solsidan blev årets mest sedda film på biograferna i 2017

Solsidan blev filmen som lockade allra flest besökare till biograferna i 2017.

Solsidan hade premiär den 1 december 2017 och har fram till och med 31 december 2017 haft 782 367 biobesökare till filmen. Ingen annan film har lockat så många besökare till biograferna i 2017.

 -Det är fantastiskt roligt! säger Pia Grünler, chef för biodistributionen hos SF Studios som distribuerar biofilmen Solsidan i Norden.
 -Solsidan är just en sådan bra och underhållande film som roar alla i familjen, både unga och gamla. En sådan film som får folk att gå på bio tillsammans.
-Detta visar tydligt att bra och underhållande svensk film är det som den svenska biopubliken vill se, säger Pia Grünler. Vi är både glada och stolta.

Solsidan har även haft premiär på biograferna både i Norge och i Finland under december månad och har lockat stor publik även där.

I biofilmen SOLSIDAN, som är baserad på en av Sveriges populäraste komediserier,  får vi följa de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov.

För regin svarar Felix och Måns Herngren (bild) och i rollerna ser vi Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh samt Henrik Schyffert, Frida Hallgren och Sven Wollter.

Manus är skrivet av Jesper Harrie. Producent är Emma Nyberg. Filmen är en samproduktion mellan FLX, Jarowskij och TV4. Distributör: SF Studios. 

Kontakt:
Pia Grünler 
Head of Nordic Theatrical Distribution 
pia.grunler@sfstudios.se  
+46 708 79 22 71

Nyhetsarkiv