TV-utmanaren Nenda och SF Studios ingår partnerskap för att underhålla hotellgäster

Nenda och SF Studios har kommit överens om distributionsrättigheterna till SF Kids. Därmed får Svenska streaminginnovatören Nendatillgång till Nordens starkaste innehållsportfölj för barn- och familjeunderhållning.

Den svenska streamingtjänsten Nenda har skrivit avtal om distributionsrättigheterna för SF Kids och får därmed tillgång till klassiker som Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Tjorven, Ronja Rövardotter och mycket mer. Innehållet ska distribueras via Nendas streamingplattform till hotell- och omsorgsbolag i Norden där Nenda ska konkurrera med dagens tablåstyrda, linjära TV-upplevelse.

"I SF Kids innehållsportfölj finns både förstklassigt nytt barn- och familjeinnehåll, men även de mest älskade tidlösa klassikerna. Hemma i soffan är barn och familjer vana vid att se på vad de vill, när de vill. Från hotellsängen så har de tills nu, som bäst, haft några enstaka linjära barnkanaler tillgängliga på hotell TVn. Nendas teknik möjliggör att SF Studios omtyckta innehåll nu kan konsumeras så som hotellens barn- och familjegäster behagar", säger Anders Hässel, VD och medgrundare på Nenda.

Något som är helt nytt för hotellmarknaden är att Nenda både har vanliga TV-kanaler, men också on-demand-innehåll bestående av filmer och serier. Gästen kan därför välja när de vill se sitt favoritinnehåll från SF Kids utan att vara beroende av TV-tablån. Dessutom finns undertexter och dubbning på̊ flera olika språk.

"Vi ser med spänning framemot vårt samarbete med Nenda. Den OTT-tjänst som de erbjuder ligger helt i linje med vår satsning av ”Barnens egen playtjänst: SF Kids. SF Kids, som innehåller både klassiker och nya favoriter, är ett fint tillägg till Nendas erbjudande. Tryggt för föräldrarna och kul för barnen", säger Jens Håkansta, Executive Vice President Digital Services på SF Studios.

För mer information
Carl Johan Barnekow, Head of Marketing, Nenda AB,
Carljohan.barnekow@nenda.com, +46 736 88 92 37 

Jens Håkansta , Executive Vice President Digital Services, SF Studios,
jens.hakansta@sfstudios.se, +46 760 50 89 20

 

Om Nenda
Nenda är en streamingtjänst från Stockholm. Med en flexibel teknisk plattform knyter man samman företag med de mest spännande innehållsleverantörerna och erbjuder en smidig, enkel och personlig TV-upplevelse. Netflix och HBO har ritat om kartan för TV-tittandet för hela privatmarknaden. Men tittar man på B2B-marknaden inom TV ser den fortfarande ut som den gjorde på mitten av 90-talet. Inget eller i alla fall väldigt lite har hänt. Det TV-utbud som finns tillgängligt för företag idag är en linjär tablåstyrd TV där gästen är bunden till att titta på det som sänds just för tillfället. Det ändrar Nenda på genom att erbjuda en molnbaserad streamingtjänst där användaren kan titta på vad den vill, när den vill. Nenda har globala ambitioner för samtliga B2B-segment, men lanserar initialt i Norden med fokus på hotell och omsorg för att sedan expandera på andra geografiska marknader och affärssegment. För mer information besök nenda.com.

Om SF Studios

SF Studios är ett av världens äldsta filmbolag och firar 100 år 2019. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier AB.

Nyhetsarkiv